Dante Galic og hans Alfabet

THE ALPHABET / ALFABETET by Dante Galic


 

 

 

 

 

 

 
Ideen om et alfabet blev startskuddet til en gennemgående kunstkollektion for Dante Galic.

Dante Galic fik i 2018 ideen til et alfabet og for så at lave en bog, der satte fokus på alle verdens problemer, der drejer sig om børn. Bogen blev inspireret af Edward Gorey, der lavede sit eget alfabet, men i en anden stilart. Edward Goreys alfabet henvendte sig til børnepublikum, hvor Dante Galics alfabet henvender sig til voksne.

Det interessante ved Dante Galics bog er, at den tager afsæt i politiske tematikker, og er et humanistisk stykke kunst, som Dante ikke kunne bruge kun ét lærred til - Han skulle bruge 26. Alfabetet blev til et barsk 1. alfabet, men et sigende om tiden. For Dante var det vigtigt, at bogen skulle rejse penge til fordel for Red Barnet, da den skulle vise, at kunst kan gøre en forskel.

Projektet ændrede Dantes måde at se tingene på – anderledes og lidt mindre sort/hvidt. Det skulle vise sig, at der heller ikke kun skulle være ét alfabet. Dante Galic begyndte i 2019 at arbejde sammen med gallerist, Line Nijenkamp, der gav Dante idéen til at lave et alfabet for hver tematik, han arbejder med, for hvert år. Det gav Dante muligheden for at dyrke et af sine bedste værker og udforske aspekter af sin kunst, samt sit verdenssyn.

Dante Galic laver et alfabet for hvert kommende år, som kommer til at gå hånd i hånd med temaerne for sine værker. Det første alfabet fra 2018 har ingen titel, men går under det originale alfabet. Det er ikke endnu lavet på lærreder, men er lavet som 26 separate akvareller monteret på en træplade, som Line Nijenkamp ejer.

Nr. 2 alfabet hedder ”Cirkus alfabetet”, og handler om temaet cirkus, som Dantes første udstilling i Galleri Nijenkamp handler om. Det er en personlig fortælling om hans tidligere stofmisbrug, og det hul som han var i, da en nål fandt vej i hans arm. Cirkus alfabetet repræsenterer år 2020, hvor der udkommer en bog sidst på året, som minder om det originale alfabets bog.

Nr. 3 alfabet hedder ”Disney alfabetet”, og vil udforske, hvad et TV tyranni kan gøre ved en hel generation. Dante arbejdede meget med Disney universet i 2019, og derfor vil alfabetet også repræsentere år 2019.

Nr. 4 alfabet vil hedde ”Animal Farm alfabetet”, og tage afsæt i næste års soloudstilling i Galleri Nijenkamp. Mere herom kommer. Dette alfabet vil naturligvis tage afsæt i år 2021.

Dantes 26 værker er til salg, hvor du som kunde får forkøbsret til det bogstav du sætter dig på, på de kommende alfabeter. Alle værker måler 30 x 30 cm og står til en pris a 5.800,-.

Der tages forbehold for prisstigninger for hvert alfabet.