Første Gruppeudstilling i Galleri Nijenkamp

For første gang nogensinde har jeg valgt at lave en gruppeudstilling i galleriet. Siden jeg startede galleriet i 2013, har jeg kun haft store soloudstillinger, og gruppesammenslutninger udstillet. - Aldrig før gruppeudstillinger.

Jeg går utrolig meget op i, at der skal gøres et godt benarbejde hver gang jeg vælger at introducere en ny udstilling. Det er derfor vi ikke har så mange om året, og de der er, er altid store soloudstillinger. På den måde kan jeg arbejde meget tæt med de få kunstnere, som jeg repræsenterer.

Men nu har jeg spottet nogle helt igennem spændende kunstnere, med noget på hjerte. Og flere er helt nye debutanter i branchen, med deres første udstilling nogensinde. Amina, som er en af kunstnerne udvalgt til udstillingen har faktisk kun lavet 3 skumværker… Altså som i nogensinde! - Men hun har fat i noget. Noget som jeg ikke kan lade ligge, og selvom hun er den mest ”grønne”, så har hun et helt klart budskab; nemlig at vores hjerner er på overarbejde. Og det vil hun gerne sætte fokus på med sine skumværker, som får struktur som en hjerne.

Når man finder sådanne kunstnere, så skal de udstilles. Og forhåbentligt kan I se en mening med kunsten, og måske rammer værkerne jer, på samme måde som de rammer mig. Men kunst er ikke ”kun” et maleri, skulptur eller andet fysisk. Det fysiske maleri er et afsæt af et stærkt budskab, og det er en formidling af en kunstners beretninger og fortællinger. Så derfor mener jeg det er så vigtigt at give sig god tid til at introducere nye kunstnere og specielt i en gruppeudstilling. - Det fortjener kunsten. Og kun på den måde kan jeg, som gallerist, formidle historien om kunstværkerne på bedste vis.

Med disse ord vil jeg offentliggøre navnene på den kommende gruppeudstilling med

Fernisering fredag den 30. august 2019 fra kl. 17:00-20:00. 
Udstillingen varer indtil den 22. september 2019. 

  • Amber Hornshoej (Instagram: byhornshoej)
  • Amina Zhaian (Instagram: skumdamen)
  • Julie Bidstrup (Instgram: bidsart)
  • Jonas Falke/Fatskiny (Instagram: fatskiny)
  • Susan Bach Andersen 

 

(Amber Hornshoej) 

(Amina Zhaian)

(Julie Bidstrup)

De sidste kunstnere vil blive lagt op på hjemmesiden med præsentation indenfor de kommende uger. 

Kærligst Line