Kunst Kan Trækkes Fra I Din Virksomhed

Kunst kan trækkes fra i din virksomhed… Vidste du det??

Kunst er for alle - for privatpersoner i alle aldre og virksomheder. Der er mange årsager til at købe kunst til din virksomhed. - Måske du gerne vil investere i kunst, og du starter med at hænge det op på dit kontor på arbejdet, det kan være at du har en passion for kunst privat og gerne vil berige dine medarbejdere med kunst på væggene. Årsagerne kan være mange.

 

Kunst - Skat - Virksomheder - Galleri Nijenkamp

Skat har valgt at tilgodese virksomheder, som ønsker at købe kunst og har derfor lavet særregler i skattereglerne, som giver virksomheder muligheden for at fratrække kunstkøb.

Reglerne er således; Det skal være originale kunstværker, såsom malerier, skulpturer, grafik, fotokunst, installationskunst mm. Det du som virksomhedsejer skal bemærke, er at der er stor forskel på om kunstværket hænges op på væggen eller om det kan integreres, som en del af bygningen. Hvis dit nye kunstkøb skal hænges op, kan det fratrækkes fuldt ud i skat, dog må prisen pr. værk ikke overstige 13.200 DKK.

Er købsprisen højere end 13.200 DKK pr. værk kan kunstværket afskrives efter saldometoden med op til 25 pct. om året. Denne regel omfatter følgende kunstværker; Original værker, købt som et førstegangskøb dvs. direkte fra et galleri, som har værket i kommission eller fra kunstneren selv. Er det et grafisk værk, skal det være nummeret og signeret af kunstneren og fremstillet i et begrænset oplag. Bemærk at kunstværkerne IKKE må være købt af en kunstner, som er i familie med virksomhedens ejer.

Kunst som en del af bygningen

Her kan du afskrive med 4 pct. årligt! - Så længe værket er muret, fastnaglet eller på anden måde fastgjort til bygningen. Forbehold for ændringer. Læs mere på SKAT.dk Vi har i galleri-delen alle vores værker i kommission fra kunstnerne, både skulpturer, malerier, tegninger, litografier (grafik), og glaskunst. - Så kontakt mig endelig, hvis jeg skal hjælpe med at udsmykke din virksomhed.

Kærlig hilsen Line

// Gallerist Galleri Nijenkamp

PS: Du er altid velkommen til at kontakte mig for en aftale samt kan du se vore kommende udstillinger i Galleri Nijenkamp HER >>>