Fortsæt til indhold

Jan Esmann

Jan Esmann er en dansk kunster, der har studeret restauering ved Det Kongelige Danske Kunstakademi.
Hans indflydelse er tydelig i hans værker; færdigheder og teknik, stor opmærksomhed på detaljer og brug af figurative elementer. Den måde, at han behandler ''mennesket'' på i sine malerier, er dog alt andet end traditionel.

Om Jan Esmann

Udover den uddannelse som Esmann har bag sig, har han også en lang historie hos gallerier og udstillinger rundt omkring i Danmark og andre steder i verden, for eksempel i Tyskland. Esmann har blandt andet været at finde i Düsseldorf, Århus og København, men også flere steder i USA, og i Australien, hvor han har været udvalgt til at repræsentere Danmark i udstillingen “10 World Artists”. 

Derudover underviser han også privat, hvor han ønsker at hjælpe og guide hans elever til at finde deres eget udtryk. Undervisningen hos Esmann går ikke ud på at imitere hans stil, færdigheder og teknik, men på hvordan du kan omfavne teknikkerne i din egen kunst, og derved gøre dit udtryk endnu mere præcist og unikt. 

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker at vide mere om Jan Esmann og hans tilgængelige værker hos Galleri Nijenkamp. Vi kan også holde åbent efter aftale, hvis du ønsker at tage et nærmere blik på hans unikke og mageløse værker. 

Hans tidligere medlemskab af Mensa, samt The International Society of Philosophical Enquiry (ISPE), vidner også om en filosofisk og intelligent tilgang til kunstens verden, og intet værk er tilfældigt, når det er Esmann der har penslen i hånden. 

Esmanns kunst

I Jan Esmanns kunst kan man sagtens se hans indflydelse fra baggrunden i kunstrestaurering. Det ses blandt andet i den høje detaljegrad, samt teknik der sidder lige i skabet. Men alligevel er man ikke i tvivl om at Esmanns kunst er hans egen inspiration og eget udtryk. 

Selvom mange af hans malerier har en sådan detaljegrad, at det ligner fotografier, har mange af malerierne et fantasifuldt og uvirkeligt udtryk. Mens menneskene er realistiske, er de placeret på en surrealistisk baggrund, eller befinder sig i surrealistiske situationer, der gør kunsten til en utraditionel forening af realisme og surrealisme, der er yderst interessant at iagttage.

Derudover er figurerne fulde af følelser, der afspejler Esmanns spiritualitet og passion for blandt andet meditation. I malerierne ser man også, at mange af menneskene er i en form for meditativt stadie eller ekstase, der giver en kombination af objektivering, og følelser der fremmaner et mærkværdigt billede af en splittet menneskehed.

Han laver primært værker i olie, og på lærreder af polyester og lignende.

Ønsker du Jan Esmann portfolio og værker til salg

Kontakt os her

Back to top