Fortsæt til indhold

Guide til dit næste kunstkøb.. 

Står du og overvejer at gå i gang med, at erhverve dig kunst for første gang, så læs videre med, og jeg vil prøve at guide dig lidt til dit bedste køb.

Hvor kan du opleve kunsten eller finde inspiration? 

  1. Start med at besøge forskellige gallerier og find ud af, hvilken slags kunst der udstilles.
  2. Kom gerne i dialog med galleristen eller en medarbejder om hvorfor du er der og, at du er interesseret i at begynde din kunstsamling.
  3. Stil spørgsmål! Det er galleriets arbejde at formidle den kunst de udstiller på bedste facon. De kender kunsten og har ofte et tæt samarbejde med de kunstnere, som de repræsenterer.
  4. En god idé er at følge de gallerister og gallerier, som du foretrækker.
    Brows rundt på Instagram og find en stilart, eller en specifik kunstner, som du ikke kan få ud af hovedet igen. Og så ved du, hvad du skal lede efter. 

Gode tips og råd

Et godt tip, er at du kan få fantastisk grafik fra verdens bedste kunstnere, til samme pris som et originalt maleri af en dansk anerkendt kunstner. Gør op med dig selv, om du kun vil have originale værker, eller om eks. litografier kunne være en mulighed. 

Når du køber dine første værker, så følg altid mavefornemmelsen, kig på et værk og så kom dagen efter igen, og har du samme fornemmelse er det ikke et helt dårligt tegn.

Undersøg kunstnerens historie omkring værkerne, og hvis du kan få en forklaring på lige netop det værk du har udtænkt dig af kunstneren eller af galleristen, så er det ofte meget federe at have hængende.

Du får på den måde en personlig relation til værket og kunstneren, og kan stolt fortælle og forklare til dine middagsgæster.

 

Nu er du eksperten i dit eget kunstværk. - Fra Galleristen

Fotos er et tilbagekig på vores gamle domicil.
Har du endnu ikke været ude og besøge os i Odense M, så tøv ikke med at kontakte os.

 

Back to top