Fortsæt til indhold

Indramning

Rammer, glas, priser…. Hvad er bedst til mit nye kunstkøb?? 

Du har nu lige modtaget din nye plakat, afhentet dit nye litografi, men du har ikke fået købt en ramme endnu til dit seneste kunstkøb. 

Farven er helt op til dig, du skal vælge hvad du selv mener passer ind i din indretning derhjemme, og hvad du synes klæder værket bedst.
Om det skal være en træramme, aluminium eller noget helt tredje, er også helt op til dig. Det en smagssag. 

Men så kommer vi til glasset… Kan du ”nøjes” med en ramme inkl. Glas til 200 DKK., ja det kan du godt til din plakat, men du skal være opmærksom på, at sollys er både en plakat, men endnu værre, et litografi’s værste fjende. 

Vi oplever, at litografier og andre papirsværker, såsom akvareller, kan gå hen og blive gule eller misfarvede med tiden, dette skyldes sollys. Vælger du en helt billig indramning og med fx. plastglas eller almindeligt glas, går sollyset lige igennem. 

Det hele er jo selvfølgelig et spørgsmål om pris, køber du en plakat til 500 DKK, ville det ikke give så meget mening at sætte det i en 2000 DKKs indramning, hvis du spørger mig. Men et litografi til 3800 DKK, så skal man begynde at overveje hvad der er bedst i længden, efter min mening. 

Jeg vil lige kort fortælle om de 3 mest almindelige typer glas, og hvad der passer til. 

(Billigst)

2mm glas, som er de fleste indramningssteders standard glas.
Dette glas bruger vi til vores plakater.

 

(Mellem)

2mm refleksfrit glas, som kan benyttes, hvis der nogle lysforhold, som generer værket og motivet kan være generet af genskin. Refleksfrit glas har en matteret overflade, så genskin ikke reflekteres. 

Dette glas kan bruges både til plakater og litografier, alt afhængig af hvor værket placeres i hjemmet.

(Dyrest)

Museumsglas er det bedste glas, man kan få. Dette glas er også uden lysrefleksioner. Dette glas bruger vi ofte til vores originalværker, fordi det beskytter værket fra UV stråler op til 95%.

Da museumsglas ofte er meget dyrt, ser vi typisk på pris på originalværk sammenlignet med, og bedømmer hvilket glas originalværket skal indrammes i.

Ser du bort fra prisen, er dette glas selvfølgelig det bedste at indramme med, uanset emnet. Din plakat vil gøre sig perfekt i dette glas også, og lige netop derfor sælger vi typisk ikke hverken plakater eller litografier indrammet.

Back to top