Fortsæt til indhold

Online galleri eller fysisk galleri?

Flere og flere gallerier konverterer eller opstarter som online galleri, men tør du købe kunst online og hvad er effekten i at have et fysisk galleri?

Når de fleste af os tænker på anerkendte store gallerier, så tænker vi også på de store tomme lokaler på Bredgade, hvor ingen nærmest tør gå ind. Får de overhovedet kunder i galleriet? Tør jeg gå ind, eller skal jeg lige kigge på deres hjemmeside først? Hvorfor er deres hjemmeside så uigennemskuelig og informationsfattig?

Til gengæld popper flere og flere online versioner op, og måske ser du enkelte anerkendte gallerier dukke oftere og oftere op på de sociale medier.

Verden er højteknologisk, og selvfølgelig skal kunstbranchen følge med. – Til en vis grænse.

Instagram, Facebook, Linked-in og Tiktok er geniale medier at få vist kunst på.
Specielt Instagram, hvor mediet drejer sig om fotos kombineret med lidt tekst.

 

 

Af erfaring har vi set en kæmpe stigning af køb direkte igennem vores sociale platforme, hele verden rundt, hvor kunderne kontakter os direkte på platformene og beder om at få værkerne sendt direkte hjem til dem. – Også ofte uden at have set dem.

Det vidner om, at vi begynder at stole mere og mere på onlinemedierne og hele konceptet onlinehandel. Det er nu også konverteret til kunstbranchen.

Men behøves der så være fysiske gallerier stadig? Specielt nu, hvor huslejen er dyr, elpriserne er gået amok og vi lige har været igennem 2 år med Covid-19 og forbud?

Svaret er både ja og nej.

Et stort anerkendt galleri får ofte ikke sin indtjening igennem besøgende i galleriet. Det er altså ikke de fysisk til stede kunder, som får galleriet til at køre rundt. Det er nærmere imod en stor del fra onlineplatformene, også herunder en god hjemmeside, på dansk og engelsk.

Men nu til hele pointen – kunst kan ikke opleves, mærkes, røres ved, føles igennem et foto. Uanset hvor godt det er taget. Heller ej en god video. Det skal opleves personligt...

Men om du som kunde vælger, at få oplevelsen hjemme hos dig første gang du ser værket, eller har brug for at se værket fysisk og mærke efter, så vil det fysiske galleri aldrig forsvinde helt, efter min mening. Men en større og større del bliver online, og det er helt OK, og du behøver ikke skulle tage på gallerier rundt omkring, for at finde dit kunstværk.

Stol på din mavefornemmelse, og lav din research inden, og så er det OK at slå til online.

Back to top